- Zagrijte biljno ulje u velikoj tavi na srednjoj temperaturi.
- Dodajte isjeckano meso i kuhajte dok ne dobije zlatno-smeđu boju. Izvadite meso iz tave i stavite na stranu.
- Dodajte pileću jetru u istu tavu i kuhajte. Izvadite jetru iz tave, isjeckajte je i stavite na stranu.
- Dodajte luk u tavu i pržite 4-5 minuta, dok ne omekša i dobije boju.
- Dodajte bijeli luk, crvene paprike, zelene paprike i gljive pa pržite 5-6 minuta, ili dok omkeša.
- Dodajte kuhano mljeveno meso, kuhanu jetru, paradajz sos. Kuhajte do 8 minuta.
- Dodajte vino i paradajz pa sačekajte dok proključa. Smanjite temperaturu i lagano kuhajte od 30 do 45 minuta.
- Začinite sa soli i svježe mljevenim biberom.
- Dodajte timijan, peršin i origano. Dobro promiješajte.
- Poslužite u 4 jednake posude, zajedno s svježe ribanim parmezanom.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!