Špageti bolognese

Kategorije: ,

Vrijeme kuhanja
30 minute
Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
2 kašika
biljno ulje
450 g
mljevena govedina
100 g
pileća jetra
1 glavica
Crveni luk
2 češanj
Bijeli luk
1 komad
Crvena paprika
1 komad
zelena paprika
2 list
lovorov list
200 g
paradajz sos
100 ml
crno vino
400 g
paradajz
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
mljeveni biber
1 kašičica
timijan
1 kašičica
peršun
1 kašičica
origano
400 g
špageti
1 po potrebi
parmezan
Špageti bolognese
  1. Zagrijte biljno ulje u velikoj tavi na srednjoj temperaturi.
  2. Dodajte isjeckano meso i kuhajte dok ne dobije zlatno-smeđu boju. Izvadite meso iz tave i stavite na stranu.
  3. Dodajte pileću jetru u istu tavu i kuhajte. Izvadite jetru iz tave, isjeckajte je i stavite na stranu.
  4. Dodajte luk u tavu i pržite 4-5 minuta, dok ne omekša i dobije boju.
  5. Dodajte bijeli luk, crvene paprike, zelene paprike i gljive pa pržite 5-6 minuta, ili dok omkeša.
  6. Dodajte kuhano mljeveno meso, kuhanu jetru, paradajz sos. Kuhajte do 8 minuta.
  7. Dodajte vino i paradajz pa sačekajte dok proključa. Smanjite temperaturu i lagano kuhajte od 30 do 45 minuta.
  8. Začinite sa soli i svježe mljevenim biberom.
  9. Dodajte timijan, peršin i origano. Dobro promiješajte.
  10. Poslužite u 4 jednake posude, zajedno s svježe ribanim parmezanom.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*