Špageti s piletinom i maslinama

Služi: 1 osobuKuhanje: 15 minutaPriprema: 3 minuta
Špageti s piletinom i maslinama

Sastojci

Špageti:
300 grama
Maslinovo ulje:
3 kašike
Bijeli luk:
2 češnja
Pileći fileti:
3 komada
Ljuta paprika:
1/2 komada
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Masline:
30 komada
Kora od limuna:
Po želji
Sok od limuna:
Po želji
Peršun:
Po želji

Instrukcije

  1. Skuhajte špagete u posoljenoj vodi, slijdeći uputstva na ambalaži.

  2. U međuvremenu u većoj tavi zagrijte ulje na visokoj temperaturi, dodajte bijeli luk i papriku pa pirjajte uz povremeno miješanje, oko 1 minutu.

  3. Začinite piletinu sa soli i biberom pa umiješajte u tavu s lukom i pecite 6 minuta.

  4. Umiješajte masline, sok od limuna i limunovu koru u tavu pa prespite sve u posudu sa špagetama.

  5. Pospite sa peršunom i poslužite toplo.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.