Špageti sa limunom, artičokom i chilli paprikom
Kategorije: Pasta
- Kuhajte tjesteninu u loncu kipuće slane vode, slijedite uputsvo na ambalaži.
- Iscijedite i ostavite 1/3 šoljice tekućine. Vratite ostalo u lonac.
- U međuvremenu, rastopite polovinu masla u tavi na srednjoj temperaturi.
- Dodajte bijeli luk, hljeb i kuhajte s povećanjem temperature 3-4 minute ili dok ne dobije zlatnu boju. Prenesite u zdjelu.
- Rastopite preostali maslac u tavi. Dodajte luk i chilli. Kuhajte, uz miješanje, 3 minute ili dok ne omekša.
- Dodajte u tjesteninu : naribanu limunovu koru, sok od limuna, zadržanu tekućinu, artičoke, peršun i pola smjese od hljeba. Izmiješajte.
- Po vrhu pospite preostalu smjesu od hljeba. Poslužite.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!