Špageti u umaku s povrćem

Služi: 1 osobuKuhanje: 10 minutaPriprema: 5 minuta
Špageti u umaku s povrćem

Sastojci

Maslinovo ulje:
2 kašike
Crveni luk:
1 glavica
Celer:
1 komad
Bijeli luk:
2 češnja
Paradajz:
400 grama
Umak od paradajza:
1 kašika
Gljive:
200 grama
Origano:
2 kašike
Bosiljak:
2 kašike
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Parmezan:
Po želji
Špageti:
Po želji

Instrukcije

  1. Zagrijte ulje u većoj tavi.

  2. Dodajte bijeli luk, crevni luk i celer i kuhajte dok povrće ne omekša.

  3. Kad povrće omekša, dodajte gljive i kuhajte još 2 minute.

  4. Nakon toga, umiješajte paradajz i umak od paradajza i kuhajte još 2 minute.

  5. Začinite sa origanom, bosiljkom, soli i biberom.

  6. Pomiješajte napravljeni umak sa kuhanim špagetima, pospite s parmezanom i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.