- Vrijeme pripreme
- 5 minute
- Vrijeme kuhanja
- 10 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Glavna jela
- Postavio
- Postavljeno
- 30.9.2010
- 2 kašika
- Maslinovo ulje
- 1 glavica
- Crveni luk
- 1 komad
- celer
- 2 češanj
- Bijeli luk
- 400 g
- paradajz
- 1 kašika
- umak od paradajza
- 200 g
- gljive
- 2 kašika
- origano
- 2 kašika
- Bosiljak
- 1 po potrebi
- Sol
- 1 po potrebi
- Biber
- 1 po potrebi
- parmezan
- 1 po potrebi
- špageti

- Zagrijte ulje u većoj tavi.
- Dodajte bijeli luk, crevni luk i celer i kuhajte dok povrće ne omekša.
- Kad povrće omekša, dodajte gljive i kuhajte još 2 minute.
- Nakon toga, umiješajte paradajz i umak od paradajza i kuhajte još 2 minute.
- Začinite sa origanom, bosiljkom, soli i biberom.
- Pomiješajte napravljeni umak sa kuhanim špagetima, pospite s parmezanom i poslužite.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!