- Vrijeme pripreme
- 4 minute
- Vrijeme kuhanja
- 15 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Postavio
- Postavljeno
- 21.5.2013
- 150 g
- špageti
- 3 kašika
- maslo
- 3 češanj
- Bijeli luk
- 1 1/2 šolja
- poriluk
- 1/4 kašičica
- Sol
- 1/2 šolja
- pileća supa
- 2 kašika
- sok od limuna
- 2 kašika
- peršun

- Skuhajte špagete slijedeći uputstva na ambalaži.
- Zagrijte 1 kašiku masla u tavi pa dodajte bijeli luk,poriluk i sol. Pecite 4-5 minuta ili dok povrće ne omekša.
- Dodajte supu, sok od limuna i pirjajte još 2-3 minute ili dok se tekučina ne smanji za pola. Umiješajte preostalo maslo pa skinite s vatre.
- Stavite špagete u zdjelu srednje veličine, prelijte s dobivenim umakom i promiješajte.
- Pospite s peršunom i poslužite odmah.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!