Špinat u jogurtu sa lukom
Služi: 1 osobuKuhanje: 14 minutaPriprema: 3 minuta

Sastojci
Špinat:
450 grama
Jogurt:
3 šolje
Crveni luk:
1 glavica
Sol:
1/4 kašičice
Biber:
1/4 kašičice
Biljno ulje:
1 kašika
Instrukcije
Kuhajte špinat u kipućoj vodi dok ne omekša a zatim dobro ocijedite.
Zagrijte ulje u tavi, dodajte luk i pecite 5 minuta.
Pomiješajte u zdjeli špinat sa prženim lukom, jogurtom, soli i biberom.
Ostavite malo da odstoji a zatim poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.