Špinat s lukom
Služi: 1 osobuKuhanje: 10 minutaPriprema: 5 minuta

Sastojci
Špinat:
600 grama
Margarin:
2 kašike
Luk:
1/2 šolje
Muškatni oraščići:
1/2 kašičice
Biber:
1/2 kašičice
Instrukcije
Kuhajte narezani špinat u kipućoj vodi dok ne omekša a zatim ocijedite i ostavite na stranu.
Rastopite maslo u tavi, dodajte luk i pirjajte dok luk ne dobije smeđu boju.
Luku dodajte špinat i začine.
Dobro promiješajte, skinite s vatre i poslužite toplo.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.