Špinat s lukom

Služi: 1 osobuKuhanje: 10 minutaPriprema: 4 minuta
Špinat s lukom

Sastojci

Špinat:
600 grama
Margarin:
2 kašike
Luk:
1/2 šolje
Muškatni oraščići:
13/100 kašičice
Biber:
13/100 kašičice

Instrukcije

  1. Kuhajte narezani špinat u kipućoj vodi dok ne omekša a zatim ocijedite i ostavite na stranu.

  2. Rastopite maslo u tavi, dodajte luk i pirjajte dok luk ne dobije smeđu boju.

  3. Luku dodajte špinat i začine.

  4. Dobro promiješajte, skinite s vatre i poslužite toplo.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.