Špinat u bešamel sosu
Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 15 minuta

Sastojci
Špinat:
1 kilogram
Mlijeko:
300 mililitara
Sir:
200 grama
Maslac:
2 kašike
Brašno:
2 kašike
Sol:
1 kašičica
Biber:
Po želji
Instrukcije
Opran i očišćen špinat kuhati 3 minute u slanoj, proključaloj vodi, pa ocijediti.
U međuvremenu napraviti bešamel sos: istopiti 2 kašike maslaca, dodati 2 kašike brašna, pa postepeno dodavati 300 ml mlijeka, malo soli i bibera po želji i kuhati 5 minuta uz neprestano miješanje.
Sjediniti špinat i bešamel sos, pa preliti u posudu za pečenje.
Posuti parmezanom ili nekim drugim sirom po želji.
Smjesu peći 20 minuta na 200 °C.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.