Špinat u bešamel sosu

Vrijeme pripreme
15 minute
Vrijeme kuhanja
20 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Prilozi
Postavio
Postavljeno
1 po potrebi
Biber
1 kašičica
Sol
2 kašika
brašno
2 kašika
Maslac
200 g
sir
300 ml
mlijeko
1 kg
Špinat
Špinat u bešamel sosu
  1. Opran i očišćen špinat kuhati 3 minute u slanoj, proključaloj vodi, pa ocijediti.
  2. U međuvremenu napraviti bešamel sos: istopiti 2 kašike maslaca, dodati 2 kašike brašna, pa postepeno dodavati 300 ml mlijeka, malo soli i bibera po želji i kuhati 5 minuta uz neprestano miješanje.
  3. Sjediniti špinat i bešamel sos, pa preliti u posudu za pečenje.
  4. Posuti parmezanom ili nekim drugim sirom po želji.
  5. Smjesu peći 20 minuta na 200 °C.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*