Špinat u umaku s bijelim lukom i sokom od narandže

Vrijeme pripreme
5 minute
Vrijeme kuhanja
10 minute
Složenost
Lagano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Predjela
Postavio
Postavljeno
2 kašika
ulje
1 kašika
Bijeli luk
3 kašika
Sok od narandže
300 g
Špinat
1 kašika
kora od narandže
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
Biber
Špinat u umaku s bijelim lukom i sokom od narandže
  1. U većoj tavi zagrijte ulje i dodajte luk. Pecite uz konstantno miješanje dok luk ne dobije smeđu boju, oko 1 minutu.
  2. Dodajte sok od narandže i kuhajte još 1 minutu a zatim umiješajte špinat i koru od narandže.
  3. Kuhajte dok špinat ne omekša.
  4. Skinite sa toplote, začinite sa soli i biberom pa poslužite.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*