Špinat u umaku s bijelim lukom i sokom od narandže

Služi: 1 osobuKuhanje: 10 minutaPriprema: 5 minuta
Špinat u umaku s bijelim lukom i sokom od narandže

Sastojci

Ulje:
2 kašike
Bijeli luk:
1 kašika
Sok od narandže:
3 kašike
Špinat:
300 grama
Kora od narandže:
1 kašika
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji

Instrukcije

  1. U većoj tavi zagrijte ulje i dodajte luk. Pecite uz konstantno miješanje dok luk ne dobije smeđu boju, oko 1 minutu.

  2. Dodajte sok od narandže i kuhajte još 1 minutu a zatim umiješajte špinat i koru od narandže.

  3. Kuhajte dok špinat ne omekša.

  4. Skinite sa toplote, začinite sa soli i biberom pa poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.