Sporo kuhana govedina sa umakom

Sastojci
Instrukcije
Dodajte pola ulja u lonac i zagrijte na srednjoj temperaturi. Dodajte govedinu i kuhajte, uz povremeno okretanje, 8-10 minuta ili dok ne dobije smeđu boju.
Preostalo ulje dodajte u tavu i zagrijte na srednjoj temperaturi. Dodajte luk, miješajte i kuhajte 5 minuta ili dok ne omekša.
Dodajte govedinu, crno vino, osnovu, biber, timijan i lovor u tavu.
Dovedite do ključanja i smanjite temperaturu. Poklopite i neka kuha 60-90 minuta ili dok se govedina ne skuha.
Prenesite govedinu u tanjir. Prekrijte da bi zadržali toplotu.
Povećajte temperaturu i kuhajte dok se umak ne reducira do pola.
Izrežite govedinu i podijelite u posude za posluživanje.
Dodajte umak i kombinirajte s pire krompirom.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.