Sporo kuhana govedina sa umakom

Vrijeme pripreme
15 minute
Vrijeme kuhanja
120 minute
Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
15 ml
Maslinovo ulje
1 1/4 kg
goveđa plećka
2 glavica
Crveni luk
250 ml
goveđa osnova
30 g
zeleni biber
4 komad
timijan
3 list
lovorov list
1 po potrebi
pire krompir
Sporo kuhana govedina sa umakom
  1. Dodajte pola ulja u lonac i zagrijte na srednjoj temperaturi. Dodajte govedinu i kuhajte, uz povremeno okretanje, 8-10 minuta ili dok ne dobije smeđu boju.
  2. Preostalo ulje dodajte u tavu i zagrijte na srednjoj temperaturi. Dodajte luk, miješajte i kuhajte 5 minuta ili dok ne omekša.
  3. Dodajte govedinu, crno vino, osnovu, biber, timijan i lovor u tavu.
  4. Dovedite do ključanja i smanjite temperaturu. Poklopite i neka kuha 60-90 minuta ili dok se govedina ne skuha.
  5. Prenesite govedinu u tanjir. Prekrijte da bi zadržali toplotu.
  6. Povećajte temperaturu i kuhajte dok se umak ne reducira do pola.
  7. Izrežite govedinu i podijelite u posude za posluživanje.
  8. Dodajte umak i kombinirajte s pire krompirom.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*