Dodajte pola ulja u lonac i zagrijte na srednjoj temperaturi. Dodajte govedinu i kuhajte, uz povremeno okretanje, 8-10 minuta ili dok ne dobije smeđu boju.
Preostalo ulje dodajte u tavu i zagrijte na srednjoj temperaturi. Dodajte luk, miješajte i kuhajte 5 minuta ili dok ne omekša.
Dodajte govedinu, crno vino, osnovu, biber, timijan i lovor u tavu.
Dovedite do ključanja i smanjite temperaturu. Poklopite i neka kuha 60-90 minuta ili dok se govedina ne skuha.
Prenesite govedinu u tanjir. Prekrijte da bi zadržali toplotu.
Povećajte temperaturu i kuhajte dok se umak ne reducira do pola.
Izrežite govedinu i podijelite u posude za posluživanje.
Dodajte umak i kombinirajte s pire krompirom.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!