STRUDLA

Kategorije:

Vrijeme kuhanja
45 minute
Složenost
Lagano
Služi
1 ljudi
Postavio
Postavljeno
200 g
mak
1 kašičica
germa
1 kašičica
Šećer
1 kašičica
Sol
STRUDLA
  1. U decilitar toplog miljeka stavite germu i secer i ostavite da nadodje. Brasno prosijte i u njega stavite so, nadoslu germu, ostatak mlijeka i ulje. Zamijesite tijesto i ostavite da naraste dok mu se volumen ne udvostruci. 2 U serpici zagrijte miljeko i u njemu otopite secer i u vrelo mlijeko dodajte mljeveni mak. Ko voli nek doda jos neke arome...rum, grozdjice i sl. 3 tijesto razvaljajte na tanko mozda pola cm. i nanesite fil i umotajte u strudlu. Ostavite da miruje oko 15 min. Premazite umucenim zumanjcem i stavite da se pece na 180 C (ako je sa grijacima, za vruci zrak 160 C) i pece se oko cetrdesetak minuta. S napomenom da smanjite temperaturu na polovici pecenja. 4 Gotovu strudlu pospite secerom u prahu. Ovo je mjera za jednu strudlu duzine velikog pleha... kome treba vise neka podupla sastojke!

1 komentar

  1. kuhar.ba rekao na Novembar 14, 2014 Komentariši

    Bravo Hanna , izgleda odlicno i ukusno!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*