Štrudla od jabuka i oraha

Vrijeme pripreme
50 minute
Vrijeme kuhanja
30 minute
Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Deserti
Postavio
Postavljeno
1 komad
Jaja
250 g
brašno
60 g
Maslac
50 g
grožđice
1 kg
jabuke
50 g
mljeveni orasi
1 kašičica
cimet
2 kašika
šećer u prahu
1/7 kašičica
Sol
1/7 kašičica
Šećer
30 g
Prezla
Štrudla od jabuka i oraha
  1. Sjediniti brašno, jaje, maslac, šećer i sol.
  2. Dodati 3 kašike mlake vode, pa zamijesiti tijesto.
  3. Kada se dobije glatka smjesa, ostaviti tijesto da odstoji pola sata.
  4. Jabuke oguliti i izrendati, pa ih pomiješati sa cimetom, grožđicama i orasima.
  5. Jednu od kuhinjskih krpi staviti na pult, posuti je brašnom i na njoj razvući tijesto.
  6. Premazati razvučeno tijesto istopljenim maslacem, pa posuti prezlom.
  7. Raporediti i fil od jabuka na tijesto, pa urolati štrudlu.
  8. U pleh premazan uljem staviti štrudlu peći 30 minuta na 250 °C.
  9. Kada se ispeče, posuti je šećerom u prahu, izrezati na kriške i poslužiti.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*