Štrudla od jabuka i oraha
Sastojci
Instrukcije
Sjediniti brašno, jaje, maslac, šećer i sol.
Dodati 3 kašike mlake vode, pa zamijesiti tijesto.
Kada se dobije glatka smjesa, ostaviti tijesto da odstoji pola sata.
Jabuke oguliti i izrendati, pa ih pomiješati sa cimetom, grožđicama i orasima.
Jednu od kuhinjskih krpi staviti na pult, posuti je brašnom i na njoj razvući tijesto.
Premazati razvučeno tijesto istopljenim maslacem, pa posuti prezlom.
Raporediti i fil od jabuka na tijesto, pa urolati štrudlu.
U pleh premazan uljem staviti štrudlu peći 30 minuta na 250 °C.
Kada se ispeče, posuti je šećerom u prahu, izrezati na kriške i poslužiti.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.