Štrudla od jabuka i višanja

Sastojci
Instrukcije
Pomiješajte jabuke, višnje, 100 gr šećera u prahu, limunov sok i cimet.
Ostavite 2 h da smjesa odstoji, a zatim procijedite.
Pleh za pečenje premažite maslacem, pa stavite jednu jufku.
Jufku također premažite maslacem, pa stavite drugu.
Postupak ponovite dok ne iskoristite sve jufke.
Posljednju jufku koju ste premazali maslacem pospite mljevenim bademima, a zatim uzduž, uz jedan rub jufke stavite fil od jabuka i višanja.
Urolajte, pa roladu premažite maslacem.
Pecite 25 minuta na 180 °C, pospite šećerom u prahu i po želji poslužite sa šlagom.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.