Štrudla od jabuka i višanja

Vrijeme pripreme
20 minute
Vrijeme kuhanja
25 minute
Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Deserti
Postavio
Postavljeno
3 komad
jabuke
680 g
višnje
120 g
Šećer
2 kašika
sok od limuna
1 kašika
cimet
10 komad
jufke
60 g
Maslac
100 g
mljeveni bademi
Štrudla od jabuka i višanja
  1. Pomiješajte jabuke, višnje, 100 gr šećera u prahu, limunov sok i cimet.
  2. Ostavite 2 h da smjesa odstoji, a zatim procijedite.
  3. Pleh za pečenje premažite maslacem, pa stavite jednu jufku.
  4. Jufku također premažite maslacem, pa stavite drugu.
  5. Postupak ponovite dok ne iskoristite sve jufke.
  6. Posljednju jufku koju ste premazali maslacem pospite mljevenim bademima, a zatim uzduž, uz jedan rub jufke stavite fil od jabuka i višanja.
  7. Urolajte, pa roladu premažite maslacem.
  8. Pecite 25 minuta na 180 °C, pospite šećerom u prahu i po želji poslužite sa šlagom.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*