Štrudla od tikve sa parmezanom i orasima

Vrijeme pripreme
15 minute
Vrijeme kuhanja
60 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
300 g
tikva
2 šolja
samorastuće brašno
2 kašika
ružmarin
1 šolja
parmezan
1 šolja
mlijeko
1/4 šolja
Maslinovo ulje
1/2 šolja
nasjeckani orasi
2 kašika
parmezan
Štrudla od tikve sa parmezanom i orasima

  1. Predhodno zagrijte pećnicu na 200 stepeni.
  2. Obložite posudu za pečenje sa folijom, dodajte tikvu i stavite u pećnicu. Pecite 20-25 minuta ili dok tikva ne omekša.
  3. Izvadite posudu iz pećnice pa napravite pire od tikve.
  4. U većoj zdjeli pomiješajte pire od tikve sa brašnom, ružmarinom, 1 šoljom parmezana, uljem i mlijekom.
  5. Prespite smjesu u posudu za pečenje, pospite sa orasima i parmezanom pa pecite 35 minuta.
  6. Izvadite iz pećnice, ostavite malo da ohladi a zatim poslužite.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*