Štrudla sa jabukom i džemom od trešnje

Vrijeme pripreme
15 minute
Vrijeme kuhanja
15 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Deserti
Postavio
Postavljeno
1 po potrebi
maslinovo ulje u spreju
5 list
jufka
1/2 šoljica
Džem od trešanja
1 komad
crvena jabuka
1/4 kašičica
cimet
200 g
ricotta sir
Štrudla sa jabukom i džemom od trešnje
  1. Prethodno zagrijte pećnicu na 220 stepeni. Izmiješajte sir i cimet dok ne dobijete smjesu.
  2. Dodajte jabuku i džem u napravljenu smjesu.
  3. Pomastite jedan po jedan list maslinovim uljem. Dodajte smjesu na listove ostavljajući 4 cm slobodnog prostora na krajevima.
  4. Presavijte sa strane i smotajte u obliku štrudle.
  5. Prenesite u tepsiju za pečenje. Stavite u pećnicu i pecite 15 minuta ili dok ne dobije zlatnu boju.
  6. Pospite sa preostalim cimetom.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*