Šubarice

Kategorije:

Vrijeme pripreme
30 minute
Vrijeme kuhanja
20 minute
Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Postavio
Postavljeno
8 komad
Jaja
15 kašika
Šećer
12 kašika
ulje
12 kašičica
mlijeko
16 kašika
brašno
2 pakovanje
prašak za pecivo
1 kašika
kakao
2 pakovanje
puding od vanilije
1/2 l
mlijeko
150 g
margarin
1 komad
čokolada za kuhanje
150 g
kokos
Šubarice
  1. Četvero jaja umutite sa 6 kašika šećera.
  2. Dodajte 6 kašika ulja, 6 kašika mlijeka, 8 kašika brašna i 1 prašak za pecivo.
  3. Mikserom mutite dok ne dobijete ujednačenu masu.
  4. Smjesu prelijte u okrugli pleh za pečenje i pecite u rerni na 200 °C 10-ak minuta.
  5. Na isti način pripremite i drugu koru, samo umjesto 1 kašike brašna stavite 1 kašiku kakaoa, kako biste imali crnu i žutu koru.
  6. Nakon što ispečete i ohladite kore, čašom ih izdubite, kako biste dobili jednake, okrugle oblike.
  7. Prašak za puding pomiješajte sa 4-5 kašika mlijeka i 3-4 kašike šećera, zavisno od toga koliko sladak puding preferirate.
  8. Kašikom izjednačite smjesu, pa ju prelijte u 1/2 l ključalog mlijeka.
  9. Miješajte na umjerenoj temperaturi dok ne dobijete gustu, glatku masu.
  10. Kada se puding ohladi, dodajte 150 gr margarina i mikserom umutite.
  11. Kako biste dobili šubarice, potrebno je da na žuti iskruženi oblik nanesete deblji sloj fila od vanilije, zatim stavite crni kružić, pa vanjski dio okolo premažete filom i uvaljajte u kokos.
  12. Isti postupak ponovite i sa ostatkom materijala
  13. Ravni, gornji dio svake šubarice (bez fila), koji je okrenut prema vašem licu premažite čokoladnom glazurom (čokolada za kuhanje istopljena sa malo mlijeka).
  14. Ostavite šubarice najmanje 1 h u frižider, a zatim poslužite.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*