Šubarice
Sastojci
Instrukcije
Četvero jaja umutite sa 6 kašika šećera.
Dodajte 6 kašika ulja, 6 kašika mlijeka, 8 kašika brašna i 1 prašak za pecivo.
Mikserom mutite dok ne dobijete ujednačenu masu.
Smjesu prelijte u okrugli pleh za pečenje i pecite u rerni na 200°C 10-ak minuta.
Na isti način pripremite i drugu koru, samo umjesto 1 kašike brašna stavite 1 kašiku kakaoa, kako biste imali crnu i žutu koru.
Nakon što ispečete i ohladite kore, čašom ih izdubite, kako biste dobili jednake, okrugle oblike.
Prašak za puding pomiješajte sa 4-5 kašika mlijeka i 3-4 kašike šećera, zavisno od toga koliko sladak puding preferirate.
Kašikom izjednačite smjesu, pa ju prelijte u 1/2 l ključalog mlijeka.
Miješajte na umjerenoj temperaturi dok ne dobijete gustu, glatku masu.
Kada se puding ohladi, dodajte 150 gr margarina i mikserom umutite.
Kako biste dobili šubarice, potrebno je da na žuti iskruženi oblik nanesete deblji sloj fila od vanilije, zatim stavite crni kružić, pa vanjski dio okolo premažete filom i uvaljajte u kokos.
Isti postupak ponovite i sa ostatkom materijala
Ravni, gornji dio svake šubarice (bez fila), koji je okrenut prema vašem licu premažite čokoladnom glazurom (čokolada za kuhanje istopljena sa malo mlijeka).
Ostavite šubarice najmanje 1 h u frižider, a zatim poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.