Šubarice

Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 30 minuta
Šubarice

Sastojci

Jaja:
8 komada
Šećer:
15 kašika
Ulje:
12 kašika
Mlijeko:
12 kašičica
Brašno:
16 kašika
Prašak za pecivo:
2 pakovanja
Kakao:
1 kašika
Puding od vanilije:
2 pakovanja
Mlijeko:
1/2 litra
Margarin:
150 grama
Čokolada za kuhanje:
1 komad
Kokos:
150 grama

Instrukcije

  1. Četvero jaja umutite sa 6 kašika šećera.

  2. Dodajte 6 kašika ulja, 6 kašika mlijeka, 8 kašika brašna i 1 prašak za pecivo.

  3. Mikserom mutite dok ne dobijete ujednačenu masu.

  4. Smjesu prelijte u okrugli pleh za pečenje i pecite u rerni na 200 °C 10-ak minuta.

  5. Na isti način pripremite i drugu koru, samo umjesto 1 kašike brašna stavite 1 kašiku kakaoa, kako biste imali crnu i žutu koru.

  6. Nakon što ispečete i ohladite kore, čašom ih izdubite, kako biste dobili jednake, okrugle oblike.

  7. Prašak za puding pomiješajte sa 4-5 kašika mlijeka i 3-4 kašike šećera, zavisno od toga koliko sladak puding preferirate.

  8. Kašikom izjednačite smjesu, pa ju prelijte u 1/2 l ključalog mlijeka.

  9. Miješajte na umjerenoj temperaturi dok ne dobijete gustu, glatku masu.

  10. Kada se puding ohladi, dodajte 150 gr margarina i mikserom umutite.

  11. Kako biste dobili šubarice, potrebno je da na žuti iskruženi oblik nanesete deblji sloj fila od vanilije, zatim stavite crni kružić, pa vanjski dio okolo premažete filom i uvaljajte u kokos.

  12. Isti postupak ponovite i sa ostatkom materijala

  13. Ravni, gornji dio svake šubarice (bez fila), koji je okrenut prema vašem licu premažite čokoladnom glazurom (čokolada za kuhanje istopljena sa malo mlijeka).

  14. Ostavite šubarice najmanje 1 h u frižider, a zatim poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.