- Vrijeme pripreme
- 5 minute
- Vrijeme kuhanja
- 30 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Supe
- Postavio
- Postavljeno
- 4.4.2013
- 600 g
- mrkve
- 140 g
- leća
- 1 l
- supa od povrća
- 1 glavica
- Crveni luk
- 3 češanj
- Bijeli luk
- 1 komad
- paradajz
- 1 kašičica
- Mješavina začina
- 1/4 kašičica
- Sol
- 1 po potrebi
- Biber

- U veću tavu dodajte mrkvu, leću, supu od povrća, crveni luk, bijeli luk, paradajz, začine, sol i biber.
- Dovedite do ključanja, poklopite i kuhajte 10 minuta uz povremeno miješanje.
- Smanjite temperaturu i kuhajte još 15-20 minuta, dok leća ne bude kuhana.
- Skinite supu s toplote i ostavite 10 minuta da se ohladi.
- Prespite u blender i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. ( ili uz pomoč el. miksera )
- Poslužite uz domaći hljeb.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!