Supa od bijelog luka, prase i tikvica

Služi: 1 osobuKuhanje: 45 minutaPriprema: 8 minuta
Supa od bijelog luka, prase i tikvica

Sastojci

Maslinovo ulje:
2 kašike
Prasa:
2 šolje

Instrukcije

  1. Zagrijte ulje u loncu na srednjoj temperaturi. Dodajte prasu, tikvice i bijeli luk. Poklopite i kuhajte 15 minuta uz povremeno miješanje.

  2. Dodajte vodu, kocku za supu i sol. Poklopite pa kuhajte još 30 minuta ili dok povrće ne omekša.

  3. Prespite u blender i miješajte dok smjesa ne postane glatka.

  4. Vratite u lonac, zagrijte i začinite supu.

  5. Skinite s toplote i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.