- Vrijeme pripreme
- 20 minute
- Vrijeme kuhanja
- 30 minute
- Složenost
- Lagano
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Supe
- Postavio
- Postavljeno
- 30.4.2012
- 500 g
- italijanske kobasice
- 1 češanj
- Bijeli luk
- 1 l
- goveđa supa
- 500 g
- pirjani paradajz
- 2 komad
- mrkve
- 2 komad
- Tikvice
- 400 g
- Špinat
- 1/4 kašičica
- Biber
- 1/4 kašičica
- Sol

- Isjeckani bijeli luk i kobasice propržiti u šerpi, na zagrijanom ulju.
- Umiješati goveđu supu, paradajz i isjeckanu mrkvu uz dodavanje soli i bibera.
- Kuhati na laganoj temperaturi 15 minuta, dodati isjeckane tikvice, pa kuhati dodatnih 15 minuta, dok tikvice ne omekšaju.
- Skinuti supu s vatre, umiješati isjeckan i ocijeđen špinat, pa nakon 15-ak minuta poslužiti jelo.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!