- Sitno isjeckajte crveni luk i mrkvu.
- U šerpi, na istopljenom maslacu propržite luk, a zatim dodajte mrkvu i kuhajte 2-3 minute uz konstantno miješanje.
- Od pileće kocke napravite supu, koristeći 3 kocke na 1.75 l vode.
- Karfiol operite, izrežite na cvjetove, pa ih pomiješajte sa mrkvom i lukom.
- Ovoj mješavini dodati pileću supu, peršun, sol i biber, pa ostaviti smjesu da kuha.
- U posebnoj posudi pomiješati 4 kašike brašna sa 750 ml mlijeka.
- U tavi istopite 1 kašiku putera, pa dodajte mješavinu mlijeka i brašna.
- Kuhajte uz konstantno miješanje dok smjesa ne proključa.
- Kada proključa, kuhajte još 2 minute i smjesu prelijte u šerpu sa ostalim sastojcima.
- Ostavite supu da na laganoj temperaturi kuha 10-ak minuta, pa joj dodajte pavlaku i poslužite.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!