- Vrijeme pripreme
- 5 minute
- Vrijeme kuhanja
- 20 minute
- Složenost
- Lagano
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Supe
- Postavio
- Postavljeno
- 6.3.2015
- 1 glavica
- Crveni luk
- 1 kašika
- Maslinovo ulje
- 3 češanj
- Bijeli luk
- 2 komad
- mrkve
- 85 g
- crvena leća
- 1 komad
- kocka od povrća za supu
- 1 prstohvat
- peršun

- U tavi na zagrijanom ulju propržite crveni luk, pa dodajte bijeli luk i mrkvu narezanu na kockice.
- Dodajte 1 litar ključale vode, leću i povrtnu kocku.
- Poklopite šerpu i kuhajte na umjerenoj temperaturi 15-ak minuta, dok leća ne omekša.
- Skinite s vatre i umiješajte peršun, nakon čega možete poslužiti supu.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!