- Vrijeme pripreme
- 15 minute
- Vrijeme kuhanja
- 45 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Supe
- Postavio
- Postavljeno
- 19.7.2012
- Paradajz (5-6 komada)
- 1.5 l vode
- 1 manja glavica crvenog luka
- 1 kocka šećera
- 4 kašike ulja
- 1 kašika brašna
- Peršun
- Sol
- Biber

- Paradajz oprati i izrezati na manje komade.
- Na zagrijanom ulju propržiti sitno isjeckan crveni luk, zatim dodati paradajz, peršun, kocku šećera i malo vode.
- Na niskoj temperaturi kuhati paradajz uz povremeno dodavanje predviđene količine vode.
- Kada se skuha, procijediti smjesu, posoliti je i pobiberiti.
- Napraviti zapršku sa 2 kašike ulja i 1 kašikom brašna, dodati u procijeđenu supu, kuhati još 2 do 3 minute, pa poslužiti supu.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!