Supa od piletine, krompira i špinata

Vrijeme pripreme
20 minute
Vrijeme kuhanja
40 minute
Složenost
Lagano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Supe
Postavio
Postavljeno
 
2 kašičice maslinovog ulja
 
1 polovica crvenog luka, sitno isjeckana
 
3 glavice bijelog luka, zgnječene
 
1 l (4 šoljice) pileće osnove
 
2 komada 7cm duge limunove kore, bijela srž uklonjena
 
1 prstohvat šafrana
 
4 (oko 600g) krompira, oguljena, grubo isjeckana
 
2 manja (oko 400g) fileta pilećih prsa, višak masnoće uklonjen, prepolovljena po dužini, tanko izrezana poprečno
 
1 vezica špinata, krajevi odrezani, oprana, grubo isjeckana
Supa od piletine, krompira i špinata
  1. Ugrijte ulje u velikoj tavi za umake na osrednjoj vatri. Dodajte luk i kuhajte, miješajući, 5 minuta ili dok ne omekša. Dodajte bijeli luk i kuhajte, miješajući, 1 minutu ili dok ne osjetite aromu.
  2. Dodajte pileću osnovu, limun i šafran i dovedite do ključanja. Smanjite na nisku temperaturu. Dodajte krompir i kuhajte, poklopljeno, 30 minuta ili dok omekša.
  3. Dodajte piletinu i špinat za juhu i kuhajte, miješajući, 2 minute. Okusite i začinite biberom.
  4. Poslužite u zdjelama za supu uz hljeb po želji.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*