Supa od piletine, krompira i špinata

Služi: 1 osobuKuhanje: 40 minutaPriprema: 20 minuta
Supa od piletine, krompira i špinata

Sastojci

Maslinovo ulje:
2 kašičice
Crveni luk:
1/2 komada
Bijeli luk:
3 češnja
Pileća osnova:
1 litar
Limunova kora:
2 kriške
Šafran:
1 prstohvat
Krompir:
600 grama
Pileće filete:
400 grama
Špinat:
1 komad

Instrukcije

  1. Ugrijte ulje u velikoj tavi za umake na osrednjoj vatri. Dodajte luk i kuhajte, miješajući, 5 minuta ili dok ne omekša. Dodajte bijeli luk i kuhajte, miješajući, 1 minutu ili dok ne osjetite aromu.

  2. Dodajte pileću osnovu, limun i šafran i dovedite do ključanja. Smanjite na nisku temperaturu. Dodajte krompir i kuhajte, poklopljeno, 30 minuta ili dok omekša.

  3. Dodajte piletinu i špinat za juhu i kuhajte, miješajući, 2 minute. Okusite i začinite biberom.

  4. Poslužite u zdjelama za supu uz hljeb po želji.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.