Supa od repe sa koprom i jogurtom

Služi: 1 osobuKuhanje: 50 minuta
Supa od repe sa koprom i jogurtom

Sastojci

Ulje:
1 kašika
Crveni luk:
1 glavica
Repa:
450 grama
Pileća supa:
1 litar
Jogurt:
3/4 šolje
Kopar:
3 kašike
Sol:
1 kašičica

Instrukcije

  1. Zagrijte ulje u većoj tavi, dodajte luk i pirjajte 10 minuta uz konstantno miješanje.

  2. Dodajte repu i pirjajte 30 minuta ili dok repa ne omekša i počne se raspadati.

  3. Umiješajte supu i sol pa dovedite do ključanja a zatim smanjite temperaturu i kuhajte još 15 minuta.

  4. Procijedite i zadržite tekućinu a repu i luk stavite u blender i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.

  5. Vratite smjesu iz blendera u tavu, umiješajte tekućinu koju ste sačuvali i zagrijte.

  6. Prespite u posude za posluživanje pa u svaku posudu dodajte 2 kašike jogurta i pospite sa nasjeckanim koprom. Poslužite odmah.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.