Supa od šampinjona
Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 20 minuta

Sastojci
Maslac:
1 kašika
Crveni luk:
1 glavica
Brašno:
1 kašika
Gljive:
250 grama
Pileća supa:
1 litar
Kiselo vrhnje:
100 mililitara
Peršun:
1 kašičica
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Instrukcije
Na istopljenom maslacu propržiti sitno isjeckan crveni luk.
Dodati očišćene i isjeckane šampinjone i dinstati nekoliko minuta.
Umiješati jednu kašiku brašna, pa smjesu preliti pilećom supom.
Dodati biber, sol i peršun, pa kuhati supu 20-ak minuta.
Pred kraj kuhanja umiješati 100 ml kiselog vrhnja.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.