- Vrijeme pripreme
- 20 minute
- Vrijeme kuhanja
- 30 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Supe
- Postavio
- Postavljeno
- 2.7.2012
- 1 kašika
- Maslac
- 1 glavica
- Crveni luk
- 1 kašika
- brašno
- 250 g
- gljive
- 1 l
- pileća supa
- 100 ml
- kiselo vrhnje
- 1 kašičica
- peršun
- 1 po potrebi
- Sol
- 1 po potrebi
- Biber

- Na istopljenom maslacu propržiti sitno isjeckan crveni luk.
- Dodati očišćene i isjeckane šampinjone i dinstati nekoliko minuta.
- Umiješati jednu kašiku brašna, pa smjesu preliti pilećom supom.
- Dodati biber, sol i peršun, pa kuhati supu 20-ak minuta.
- Pred kraj kuhanja umiješati 100 ml kiselog vrhnja.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!