Supa od tikve s celerom

Vrijeme pripreme
5 minute
Vrijeme kuhanja
160 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Supe
Postavio
Postavljeno
800 g
pire od tikve
900 ml
pileća supa
1 kašika
kukuruzni škrob
1 komad
celer
1 glavica
Crveni luk
1 list
lovorov list
1/2 kašičica
Crvena paprika
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
Biber
100 ml
vrhnje za kuhanje
Supa od tikve s celerom
  1. U zdjelu dodajte pileću supu i kukuruzni škrob. Miješajte dok se ne otopi.
  2. Prespite supu u pretis lonac.
  3. Dodajte pire i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
  4. Umiješajte luk, celer, lovorov list, papriku, sol i biber.
  5. Kuhajte na manjoj temperaturi dok luk i celer ne omekšaju.
  6. Prespite iz lonca u posudu za supu i ostavite da se malo ohladi.
  7. Dodajte vrhnje za kuhanje i poslužite odmah.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*