Supa od zelenog graška

Služi: 1 osobuKuhanje: 35 minutaPriprema: 10 minuta
Supa od zelenog graška

Sastojci

Grašak:
150 grama
Crveni luk:
2 glavice
Bijeli luk:
1 češanj
Supa od povrća:
500 mililitara
Pavlaka:
100 mililitara
Vermut:
3/2 kasika
Margarin:
1 kašika
Metvica:
1 komad
Sok od limuna:
1 kašika
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji

Instrukcije

  1. U loncu zagrijte margarin.

  2. Dodajte bijeli i crveni luk pa ostavite da pirja.

  3. Dodajte grašak i supu.

  4. Kada prokuha sve dobro izmješajte.

  5. Dodajte pavlaku, vermunt i sok od limuna.

  6. Začinite sa soli i biberom pa sve izmiješajte još jednom sa el. mikserom.

  7. Skinite i pospite s nasjeckanom mentom pa poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.