Supa s pečenim krompirom

Kuhanje: 20 minutaPriprema: 10 minuta
Supa s pečenim krompirom

Sastojci

Krompir:
4 komada
Maslo:
3/4 šolje
Brašno:
3/4 šolje
Mlijeko:
6 šolja
Sol:
3/4 kašičice
Biber:
1/2 kašičice
Zeleni luk:
4 glavice
Govedina:
12 kriški
Cheddar sir:
3/2 solja
Kiselo vrhnje:
200 mililitara

Instrukcije

  1. Ispecite krompire i ostavite da se ohlade. Prepolovite i uz pomoč kašike izdubite unutrašnji dio. Ostavite na stranu.

  2. Rastopite maslo u većoj tavi. Dodajte brašno i kuhajte, uz konstantno miješanje, dok ne dobijete glatku smjesu, oko 1 minutu.

  3. Postepeno dodajite mlijeko i kuhajte na srednjoj temperaturi.

  4. Umiješajte krompir, sol, biber, 2 kašike zelenog luka i 1 šolju sira.

  5. Kuhajte 2 minute pa dodajte vrhnje.

  6. Skinite s toplote i poslužite sa preostalim lukom, govedinom i sirom.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.