Supa s bijelim lukom
Služi: 1 osobuKuhanje: 25 minutaPriprema: 5 minuta

Sastojci
Bijeli luk:
1 češanj
Mlijeko:
30 mililitara
Kiselo mlijeko:
20 mililitara
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Maslo:
Po želji
Brašno:
Po želji
Muškatni oraščići:
Po želji
Hljeb:
Po želji
Instrukcije
Predhodno u blenderu sameljite bijeli luk.
Zagrijte maslac u tavi na srednjoj temperaturi.
Kada postane smeđ dodajte brašno i zapržite ga malo.
Dodajte luk, zapecite još malo a zatim dodajte i mlijeko. Konstantno miješajte.
Dodajte sol i biber a zatim i kiselo mlijeko.
Skinite, dodajte oraščiče i poslužite uz hljeb.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.