Supa s crvenim lukom i curryem
Služi: 1 osobuKuhanje: 50 minutaPriprema: 3 minuta

Sastojci
Maslo:
20 grama
Crveni luk:
2 glavice
Curry u prahu:
1/2 kašičice
Goveđa supa:
750 mililitara
Gljive:
100 grama
Orasi:
50 grama
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Instrukcije
Rastopite maslo u većoj tavi, dodajte luk i pirjajte dok luk ne dobije tamno smeđu boju.
Umiješajte curry u prahu, sol i biber a zatim i goveđu supu.
Kuhajte 40 minuta pa dodajte gljive i orahe. Smanjite temperaturu i pirjajte još 5-6 minuta.
Skinite sa vatre i poslužite toplo.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.