- Vrijeme pripreme
- 5 minute
- Vrijeme kuhanja
- 25 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Supe
- Postavio
- Postavljeno
- 28.10.2010
- 2 kašičica
- Maslinovo ulje
- 1 šolja
- Crveni luk
- 1 1/2 kg
- grašak
- 1/4 šolja
- metvica
- 4 šolja
- supa od povrća
- 2 šolja
- mlaćanica
- 1 po potrebi
- Sol
- 1 po potrebi
- Biber
- 1 komad
- metvica

- Zagrijte ulje u dubokoj tavi na manjoj temperaturi pa dodajte i propržite luk, dok ne omekša.
- Umiješajte grašak, mentu, peršun i supu.
- Dovedite do ključanja, smanjite temperaturu i poklopite djelimično pa kuhajte 20 minuta.
- Prespite supu u blender i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
- Procijedite kako bi odstranili ljusku od graška.
- Dodajte mlaćanicu, začinite sa soli i biberom, ostavite da ohladi pa poslužite.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!