Supa s krompirom i gljivama

Služi: 1 osobuKuhanje: 25 minutaPriprema: 5 minuta
Supa s krompirom i gljivama

Sastojci

Gljive:
250 grama
Krompir:
1/2 kilograma
Mrkve:
3/2 komad
Ulje:
4 kašike
Crveni luk:
1 glavica
Kiselo vrhnje:
75 mililitara
Peršun:
2 kašike
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji

Instrukcije

  1. Stavite krompir i mrkvu u lonac kipuće vode i kuhajte dok povrće ne omekša a zatim dobro izmiješajte.

  2. U većoj tavi zagrijte ulje pa dodajte gljive i crveni luk. Također kuhajte dok ne omekšaju.

  3. Dodajte smjesu s mrkvom i krompirom u tavu s gljivama, začinite i dovedite do ključanja.

  4. Pred kraj kuhanja dodajte vrhnje i pospite peršunom.

  5. Poslužite uz hljeb.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.