Supa s krompirom i gljivama
Služi: 1 osobuKuhanje: 25 minutaPriprema: 5 minuta
Sastojci
Gljive:
250 grama
Krompir:
1/2 kilograma
Mrkve:
3/2 komad
Ulje:
4 kašike
Crveni luk:
1 glavica
Kiselo vrhnje:
75 mililitara
Peršun:
2 kašike
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Instrukcije
Stavite krompir i mrkvu u lonac kipuće vode i kuhajte dok povrće ne omekša a zatim dobro izmiješajte.
U većoj tavi zagrijte ulje pa dodajte gljive i crveni luk. Također kuhajte dok ne omekšaju.
Dodajte smjesu s mrkvom i krompirom u tavu s gljivama, začinite i dovedite do ključanja.
Pred kraj kuhanja dodajte vrhnje i pospite peršunom.
Poslužite uz hljeb.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.