- Vrijeme pripreme
- 5 minute
- Vrijeme kuhanja
- 25 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Supe
- Postavio
- Postavljeno
- 16.10.2010
- 250 g
- gljive
- 1/2 kg
- Krompir
- 1 1/2 komad
- mrkve
- 4 kašika
- ulje
- 1 glavica
- Crveni luk
- 75 ml
- kiselo vrhnje
- 2 kašika
- peršun
- 1 po potrebi
- Sol
- 1 po potrebi
- Biber

- Stavite krompir i mrkvu u lonac kipuće vode i kuhajte dok povrće ne omekša a zatim dobro izmiješajte.
- U većoj tavi zagrijte ulje pa dodajte gljive i crveni luk. Također kuhajte dok ne omekšaju.
- Dodajte smjesu s mrkvom i krompirom u tavu s gljivama, začinite i dovedite do ključanja.
- Pred kraj kuhanja dodajte vrhnje i pospite peršunom.
- Poslužite uz hljeb.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!