Supa s krompirom i švicarskim sirom
Služi: 1 osobuKuhanje: 25 minutaPriprema: 4 minuta

Sastojci
Luk:
1 šolja
Krompir:
3 komada
Maslo:
3 kašike
Brašno:
2 kašike
Sol:
1 kašičica
Senf:
1/2 kašičice
Biber:
1/2 kašičice
Crvena paprika:
1/2 kašičice
Pileća osnova:
3 šolje
Mlijeko:
2 šolje
Švicarski sir:
2 šolje
Peršun:
2 kašike
Instrukcije
Zagrijte maslo u većem loncu pa dodajte luk i krompir. Pecite 5 minuta uz povremeno miješanje.
Umiješajte brašno, sol, senf, biber, papriku i pileću osnovu. Poklopite i kuhajte dok krompir ne omekša.
Dodajte mlijeko i dovedite do ključanja.
Smanjite temperaturu pa postepeno dodajite sir i kuhajte dok se sir ne istopi.
Skinite s vatre, ukrasite s peršunom i poslužite odmah.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.