Supa s krompirom i švicarskim sirom

Služi: 1 osobuKuhanje: 25 minutaPriprema: 4 minuta
Supa s krompirom i švicarskim sirom

Sastojci

Luk:
1 šolja
Krompir:
3 komada
Maslo:
3 kašike
Brašno:
2 kašike
Sol:
1 kašičica
Senf:
1/2 kašičice
Biber:
13/100 kašičice
Crvena paprika:
13/100 kašičice
Pileća osnova:
3 šolje
Mlijeko:
2 šolje
Švicarski sir:
2 šolje
Peršun:
2 kašike

Instrukcije

  1. Zagrijte maslo u većem loncu pa dodajte luk i krompir. Pecite 5 minuta uz povremeno miješanje.

  2. Umiješajte brašno, sol, senf, biber, papriku i pileću osnovu. Poklopite i kuhajte dok krompir ne omekša.

  3. Dodajte mlijeko i dovedite do ključanja.

  4. Smanjite temperaturu pa postepeno dodajite sir i kuhajte dok se sir ne istopi.

  5. Skinite s vatre, ukrasite s peršunom i poslužite odmah.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.