- Vrijeme pripreme
- 4 minute
- Vrijeme kuhanja
- 25 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Supe
- Postavio
- Postavljeno
- 28.11.2010
- 1 šolja
- luk
- 3 komad
- Krompir
- 3 kašika
- maslo
- 2 kašika
- brašno
- 1 kašičica
- Sol
- 1/2 kašičica
- senf
- 1/7 kašičica
- Biber
- 1/7 kašičica
- Crvena paprika
- 3 šolja
- Pileća osnova
- 2 šolja
- mlijeko
- 2 šolja
- švicarski sir
- 2 kašika
- peršun

- Zagrijte maslo u većem loncu pa dodajte luk i krompir. Pecite 5 minuta uz povremeno miješanje.
- Umiješajte brašno, sol, senf, biber, papriku i pileću osnovu. Poklopite i kuhajte dok krompir ne omekša.
- Dodajte mlijeko i dovedite do ključanja.
- Smanjite temperaturu pa postepeno dodajite sir i kuhajte dok se sir ne istopi.
- Skinite s vatre, ukrasite s peršunom i poslužite odmah.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!