Supa s mrkvom i sirom

Služi: 1 osobuKuhanje: 35 minutaPriprema: 10 minuta
Supa s mrkvom i sirom

Sastojci

Maslo:
25 grama
Crveni luk:
1 glavica
Mrkve:
500 grama
Krompir:
1 komad
Pileća osnova:
133/100 litar
Cheddar sir:
100 grama
Mlijeko:
150 mililitara

Instrukcije

  1. Rastopite maslo u tavi a zatim dodajte luk, mkrvu i krompir. Propržite povrće na manjoj temperaturi, dok luk ne omekša, oko 10 minuta.

  2. Umiješajte pileću osnovu i dovedite supu do ključanja. Smanjite temperaturu i kuhajte 20 minuta ili dok povrće ne omekša.

  3. Prespite supu u blender i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.

  4. Vratite dobivenu smjesu u lonac, dodajte mlijeko i podgrijte na manjoj temperaturi.

  5. Začinite i poslužite toplo.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.