Supa s piletinom i gljivama
Služi: 1 osobuKuhanje: 10 minutaPriprema: 3 minuta
Sastojci
Pileći fileti:
200 grama
Susamovo ulje:
4 kašike
Pileća osnova:
2 šolje
Sherry:
2 kašike
Gljive:
1 šolja
Peršun:
2 kašike
Instrukcije
Narežite filete na tanke kriške.
Dovedite pileću osnovu do ključanja a zatim dodajte kriške fileta i gljive.
Kuhajte još 4-5 minuta ili dok piletina ne bude kuhana.
Skinite s toplote, umiješajte susamovo ulje i sherry, pospite s peršunom i začinite sa soli i biberom po želji.
Poslužite toplo.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.