Supa s piletinom i kukuruzom

Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 10 minuta
Supa s piletinom i kukuruzom

Sastojci

Maslo:
15 grama
Crveni luk:
1 glavica
Pileća osnova:
600 mililitara
Kukuruz:
100 grama
Kuhana pileća prsa:
100 grama
Mlijeko:
300 mililitara
Kukuruzno brašno:
2 kašike
Biber:
Po želji
Peršun:
Po želji

Instrukcije

  1. Rastopite maslo u loncu za kuhanje, dodajte luk i pirjajte 2-3 minute ili dok luk ne omekša.

  2. Umiješajte pileću osnovu i krompir. Dovedite do ključanja, smanjite temperaturu, poklopite djelimično i kuhajte 15-20 minuta ili dok krompir ne omekša.

  3. Dodajte kukuruz, piletinu i mlijeko. Kuhajte još 3-4 minute uz konstantno miješanje.

  4. Umiješajte brašno i kuhajte još nekoliko minuta dok supa ne bude kompaktna.

  5. Začinite sa biberom, pospite peršunom i poslužite toplo.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.