Supa sa hljebom i bijelim lukom

Vrijeme kuhanja
35 minute
Složenost
Lagano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Supe
Postavio
Postavljeno
10 češanj
Bijeli luk
5 šolja
goveđa supa
2 šolja
sherry
1/4 šolja
Maslinovo ulje
1 komad
francuski hljeb
1 po potrebi
parmezan
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
Biber
Supa sa hljebom i bijelim lukom
  1. U tavi propržite bijeli luk u maslinovom ulju, dok luk ne dobije zlatnu boju.
  2. U lonac stavite goveđu supu i sherry. Dovedite do ključanja pa dodajte bijeli luk i maslinovo ulje. Začinite sa soli i biberom i krčkajte 30 minuta.
  3. Pospite narezani hljeb parmezanom, stavite u posudu za pečenje i pecite 3-4 minute na temperaturi od 220 stepeni.
  4. Stavite pečeni hljeb na dno posude za posluživanje, prelijte s tekućinom iz lonca i poslužite odmah.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*