Supa sa hljebom i bijelim lukom

Služi: 1 osobuKuhanje: 35 minuta
Supa sa hljebom i bijelim lukom

Sastojci

Bijeli luk:
10 češanja
Goveđa supa:
5 šolja
Sherry:
2 šolje
Maslinovo ulje:
1/4 šolje
Francuski hljeb:
1 komad
Parmezan:
Po želji
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji

Instrukcije

  1. U tavi propržite bijeli luk u maslinovom ulju, dok luk ne dobije zlatnu boju.

  2. U lonac stavite goveđu supu i sherry. Dovedite do ključanja pa dodajte bijeli luk i maslinovo ulje. Začinite sa soli i biberom i krčkajte 30 minuta.

  3. Pospite narezani hljeb parmezanom, stavite u posudu za pečenje i pecite 3-4 minute na temperaturi od 220 stepeni.

  4. Stavite pečeni hljeb na dno posude za posluživanje, prelijte s tekućinom iz lonca i poslužite odmah.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.