Supa sa paradajzom i pečenim paprikama

Služi: 1 osobuKuhanje: 40 minutaPriprema: 10 minuta
Supa sa paradajzom i pečenim paprikama

Sastojci

Jogurt:
2 kašike
Svježi sir:
2 kašike
Crvena paprika:
4 komada
Paradajz:
6 komada
Maslinovo ulje:
1 kašika
Crveni luk:
1 glavica
Bijeli luk:
2 češnja
Bijelo vino:
1/4 šolje
Supa od povrća:
1/2 šolje
Vinski ocat:
2 kašike
Bosiljak:
6 listova
Sol:
Po želji
Bosiljak:
Po želji

Instrukcije

  1. Obložite posudu za pečenje folijom te preko folije poredajte paprike. Pecite u pećnici na srednjoj temperaturi oko 20 minuta uz povremeno okretanje ili dok koža ne postane crna.

  2. Izvadite paprike iz pećnice, prekrijte folijom i ostavite da ohlade a zatim odstranite sjemenke i ogulite kožu.

  3. U medjuvremenu, zagrijte ulje u tavi i dodajte crveni luk. Pecite dok luk ne omekša a zatim dodajte bijeli luk, vino i supu od povrća. Kuhajte dok se smjesa ne smanji za pola.

  4. U blender stavite jogurt, sir, pečene paprike i paradajz, ocat, bosiljak i smjesu sa supom i lukom iz tave i miješajte dok smjesa ne postane glatka.

  5. Začinite sa soli, pospite sa bosiljkom i poslužite vruće.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.