- Vrijeme pripreme
- 10 minute
- Vrijeme kuhanja
- 20 minute
- Složenost
- Komplikovano
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Supe
- Postavio
- Postavljeno
- 2.9.2010
- 1 svežanj
- Špinat
- 2 komad
- celer
- 1 komad
- mrkve
- 6 glavica
- Crveni luk
- 2 kašika
- maslo
- 400 ml
- Pileća osnova
- 1 šolja
- Vrhnje
- 2 kašika
- sok od limuna
- 1 kašika
- peršun
- 4 kriška
- limun

- U loncu zagrijte maslo.
- Dodajte celer, mrkvu i luk. Propržite 3-5 minuta uz konstantno miješanje.
- Dodajte pileću osnovu a zatim skinite s toplote.
- Stavite u blender pa izmiješajte smjesu.
- U lonac dodajte špinat i napravljenu smjesu.
- Dovedite do ključanja pa zatim dodajte vrhnje.
- Smanjite temperaturu i kuhajte 15 minuta.
- Dodajte limunov sok.
- Servirajte supu u posude za posluživanje i pospite peršunom.
- Ukrasite s limunovim kriškama i poslužite.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!