Supa sa špinatom i celerom

Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 10 minuta
Supa sa špinatom i celerom

Sastojci

Špinat:
1 svežanj
Celer:
2 komada
Mrkve:
1 komad
Crveni luk:
6 glavica
Maslo:
2 kašike
Pileća osnova:
400 mililitara
Vrhnje:
1 šolja
Sok od limuna:
2 kašike
Peršun:
1 kašika
Limun:
4 kriške

Instrukcije

  1. U loncu zagrijte maslo.

  2. Dodajte celer, mrkvu i luk. Propržite 3-5 minuta uz konstantno miješanje.

  3. Dodajte pileću osnovu a zatim skinite s toplote.

  4. Stavite u blender pa izmiješajte smjesu.

  5. U lonac dodajte špinat i napravljenu smjesu.

  6. Dovedite do ključanja pa zatim dodajte vrhnje.

  7. Smanjite temperaturu i kuhajte 15 minuta.

  8. Dodajte limunov sok.

  9. Servirajte supu u posude za posluživanje i pospite peršunom.

  10. Ukrasite s limunovim kriškama i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.