Susam kocke

Sastojci
Instrukcije
Stavite šećer, sol, med i vodu u šerpu.
Na laganoj temperaturi miješajte sastojke dok se ne istope.
Dodajte sjemenke susama, pa ih uz povremeno miješanje pržite oko 10 minuta dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.
Što bude duže na vatri, smjesa će postajati sve više tečna, pa nemojte dodavati više vode nego što je navedeno u receptu.
Skinite smjesu s vatre, pa umiješajte vanilla ekstrakt i maslac.
Kada se maslac istopi, dodajte sodu bikarbonu.
Rasporedite smjesu na pleh obložen aluminijskom folijom premazanom uljem, ravnajući površinu kašikom.
Ostavite smjesu da se ohladi i očvrsne.
Nakon toga je izlomite na kocke.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.