Švicarski odrezak za dijabetičare
Služi: 1 osobuKuhanje: 120 minutaPriprema: 5 minuta
Sastojci
Goveđi odrezak:
1 kilogram
Biber:
1/4 kašičice
Crveni luk:
1 glavica
Gljive:
100 grama
Paradajz sos:
200 mililitara
Rezanci:
Po želji
Instrukcije
Predhodno zagrijte pećnicu na 160 stepeni.
Narežite govedinu na komade za posluživanje.
Pomastite posudu za pečenje i stavite meso.
Pospite s lukom, gljivama i paradajz sosom.
Poklopite i pecite 2 sata ili dok meso ne omekša.
Izvadite i poslužite uz kuhane rezance.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.