Švicarski odrezak za dijabetičare

Služi: 1 osobuKuhanje: 120 minutaPriprema: 5 minuta
Švicarski odrezak za dijabetičare

Sastojci

Goveđi odrezak:
1 kilogram
Biber:
1/4 kašičice
Crveni luk:
1 glavica
Gljive:
100 grama
Paradajz sos:
200 mililitara
Rezanci:
Po želji

Instrukcije

  1. Predhodno zagrijte pećnicu na 160 stepeni.

  2. Narežite govedinu na komade za posluživanje.

  3. Pomastite posudu za pečenje i stavite meso.

  4. Pospite s lukom, gljivama i paradajz sosom.

  5. Poklopite i pecite 2 sata ili dok meso ne omekša.

  6. Izvadite i poslužite uz kuhane rezance.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.