- Vrijeme pripreme
- 10 minute
- Vrijeme kuhanja
- 110 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Glavna jela
- Postavio
- Postavljeno
- 24.8.2010
- 800 g
- janječa plečka
- 2 komad
- mrkve
- 1 komad
- peršun
- 1 glavica
- zeleni luk
- 1 pakovanje
- povrće za supu
- 1 1/2 l
- kipuća voda
- 1 glavica
- Crveni luk
- 3 komad
- klinčići
- 10 komad
- Biber
- 375 g
- Krompir
- 1 kg
- povrće
- 2 kašičica
- peršun

- Povežite mrkvu, korijen peršuna i zeleni luk i pričvrstite drvenim štapićem.
- U posudu za kuhanje dodajte vodu, meso i sve sastojke osim krompira i povrća.
- Kada je meso skuhano, izvadite ga, izrežite na kriške i stavite na vruć tanjir. Čuvajte na toplom mjestu.
- Izlijte 500 ml supe od mesa, pa u njoj skuhajte krompir i svezano povrće.
- Skuhano povrće i meso pospite peršunom pa poslužite.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!