Teleće šnicle sa dimljenim sirom

Vrijeme pripreme
20 minute
Vrijeme kuhanja
30 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
500 g
teleće šnicle
80 ml
Vrhnje
1 komad
paradajz
250 g
gauda sir
1 komad
Jaja
200 g
Prezla
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
ulje
Teleće šnicle sa dimljenim sirom
  1. Kuhinjskim čekićem istući teleće šnicle.
  2. U posebnoj posudi kombinovati vrhnje, sol i jaje.
  3. Tanke teleće šnicle potopiti prvo u smjesu od vrhnja i jaja, zatim u prezlu, pa ih na zagrijanom ulju, u tavi peći dok ne dobiju zlatno-smeđu boju s obje strane.
  4. Staviti ih u uljem premazan pleh za pečenje, na svaku šniclu staviti izrezane kriške paradajza i ribani dimljeni sir.
  5. Staviti u rernu i peći nekoliko minuta na 150 °C dok se sir ne istopi.
  6. Teleće šnicle poslužiti uz sos od gljiva pripremljen po želji.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*