Teleći paprikaš
Služi: 1 osobuKuhanje: 40 minutaPriprema: 20 minuta

Sastojci
Teletina:
500 grama
Crveni luk:
1 glavica
Crvena paprika:
1 komad
Brašno:
1 kašika
Pavlaka:
100 mililitara
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Ulje:
Po želji
Instrukcije
Na vrelom ulju propržiti sitno isjeckan crveni luk, zatim dodati teletinu isječenu na manje kocke i dinstati nekoliko minuta uz povremeno dodavanje vode.
Nakon što meso omekša, dodati papriku, sol i biber, pa dodatno dinstati 15-ak minuta uz dodavanje vode.
U manjoj posudi izmiješati pavlaku i brašno, preliti u paprikaš, dodati malo vode i kuhati još 15 minuta.
Jelo poslužiti toplo.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.