- Vrijeme pripreme
- 20 minute
- Vrijeme kuhanja
- 40 minute
- Složenost
- Lagano
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Glavna jela
- Postavio
- Postavljeno
- 2.3.2012
- 500 g
- teletina
- 1 glavica
- Crveni luk
- 1 komad
- Crvena paprika
- 1 kašika
- brašno
- 100 ml
- pavlaka
- 1 po potrebi
- Sol
- 1 po potrebi
- Biber
- 1 po potrebi
- ulje

- Na vrelom ulju propržiti sitno isjeckan crveni luk, zatim dodati teletinu isječenu na manje kocke i dinstati nekoliko minuta uz povremeno dodavanje vode.
- Nakon što meso omekša, dodati papriku, sol i biber, pa dodatno dinstati 15-ak minuta uz dodavanje vode.
- U manjoj posudi izmiješati pavlaku i brašno, preliti u paprikaš, dodati malo vode i kuhati još 15 minuta.
- Jelo poslužiti toplo.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!