Teleći paprikaš

Vrijeme pripreme
20 minute
Vrijeme kuhanja
40 minute
Složenost
Lagano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
500 g
teletina
1 glavica
Crveni luk
1 komad
Crvena paprika
1 kašika
brašno
100 ml
pavlaka
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
Biber
1 po potrebi
ulje
Teleći paprikaš
  1. Na vrelom ulju propržiti sitno isjeckan crveni luk, zatim dodati teletinu isječenu na manje kocke i dinstati nekoliko minuta uz povremeno dodavanje vode.
  2. Nakon što meso omekša, dodati papriku, sol i biber, pa dodatno dinstati 15-ak minuta uz dodavanje vode.
  3. U manjoj posudi izmiješati pavlaku i brašno, preliti u paprikaš, dodati malo vode i kuhati još 15 minuta.
  4. Jelo poslužiti toplo.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*