Teletina na turski način

Vrijeme pripreme
5 minute
Vrijeme kuhanja
125 minute
Složenost
Lagano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
1 kg
teleći odrezak
2 kašika
Crveni luk
1 kašičica
Sol
1/2 kašičica
Biber
2 kašika
kokosovo brašno
1/2 kašičica
timijan
1/2 kašičica
Bijeli luk
1/2 šolja
Maslinovo ulje
2 komad
paradajz
1 šolja
bijelo vino
1 po potrebi
kuhana riža
Teletina na turski način
  1. U tavi propržite luk, kokos, timijan, sol, biber i bijeli luk. Ostavite da odstoji 2 sata.
  2. Zagrijte ulje u loncu, dodajte propržene začine, meso, vino i paradajz.
  3. Poklopite i kuhajte 120 minuta ili dok meso ne omekša.
  4. Skinite sa vatre i poslužite uz rižu.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*